projects

Stevens-Gates Residence

After sharing a single bathroom for several years, the clients requested an addition to their house for a new living space and bathroom, converting an existing office to a bedroom. 

To keep project costs affordable, high-end appliances were mixed with off-the-shelf cabinets and expensive accents were used sparingly. Opening up the floor plan created a visual connection between rooms, while keeping the new footprint compact.

With sustainability in mind, low-maintenance Hardi board was used for the exterior siding, Green Guard certified quartz countertops were selected for the kitchen and bar area, and low flow fixtures were selected for the bathroom. Abundant windows in the living room and a small skylight in the bathroom minimize the need for artificial lighting and animate the spaces with changing light throughout the day. Cedar shingles were salvaged from the demolition and repurposed as a feature wall in the living room. The clients’ son refinished and installed the shingles for a personal touch.

Tamworth Remodel

A remodeled 1961 mid-century modern kitchen. The original layout included a kitchen, laundry room, and breakfast nook. The rooms were small, dark, and non-functional. Moving the laundry room to a more central location within the house opened the kitchen to the remainder of the home. New energy efficient wood windows and a door were installed, adding warmth and light to the space as well as direct access to the back yard. The kitchen is designed with off the shelf cabinets to provide ample storage and detailed to give the appearance of custom cabinets. A crisp white quartz countertop was selected for it's low environmental impact and high durability. The green wall reflects the couple's bold personalities.

Powder Room

Tamworth Carport

24 Plates

Omni Residence
Completed under Gideon Toal

Unbuilt